138 de tone de antiderapant împrăştiat azi noapte pe străzile din oraş

0
3961
În municipiul Galaţi, după atenționările privind codul portocaliu de vreme rea, toți subcontractorii Societății Publice Ecosal au fost pregătiți să intervină cu utilajele acolo unde a fost necesar, conform variantei 3 de intervenții (pe zone prestabilite), informează Biroul de Presă al Primăriei Galaţi. „S-a acționat în mod deosebit pe străzile principale și au avut loc intervenții și pe străzile din interioarele de cartier. În total, în acestă noapte, 129 de utilaje au fost prezente pe străzile orașului și au fost împrăștiate pe străzi 138 de tone de material antiderapant. Pe parcursul acestei zile lucrătorii Ecosal vor interveni pentru curățarea zăpezii la nivelul trotuarelor și vor împrăștia sare în mod deosebit în zona trecerilor de pietoni, stații de autobuz și instituții publice locale”, mai precizează sursa citată.
Şi la nivelul judeţului Galaţi, în cursul nopţii s-a împrăştiat material antiderapant şi s-au menţinut deschise toate drumurile. La nivelul judeţului Galaţi, utilajele care asigură desăpezirea pe drumurile judeţene au repus pe carosabil două autovechicule, cu câte trei pasageri, care derapaseră, ajungând în şanţ, în zona localităţilor Băneasa şi Bursucani Bălăbăneşti.
Vântul puternic din judeţ a îngreunat foarte mult intervenţia pompierilor care au acţionat, de la miezul nopţii până în zori, la stingerea unui incendiu care a afectat 4 case din comuna gălăţeană Iveşti. S-a acţionat cu 3 autospeciale, însă condiţiile meteo deosebite, dar şi lipsa hidranţilor din zonă au îngreunat mult acţiunea, în incendiu fiind distruşi 700 de mp de acoperiş. Pompierii efectează cercetări pentru stabilirea cauzei incendiului, din primele date reieşind că a fost vorba despre o acţiune intenţionată.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.