128 de izolaţi la domiciliu amendaţi, în ultimele 24 de ore

0
1003

128 de persoane din judeţul Galaţi, aflate în izolare la domiciliu, nu au respectat interdicţia privind deplasarea/libera circulaţie, în ultimele 24 de ore, şi au fost amendate cu suma totală de aproape 340.000 lei.

Echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţie de frontieră, poliţişti locali şi militari au verificat în sistem integrat 410 persoane aflate în izolare la domiciliu, fiind depistate 128 de persoane care nu au respectat interdicţia privind deplasarea/libera circulaţie. Au fost aplicate 128 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 339.740 lei, toate pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei, fiind deschis şi un dosar penal pentru fals în declaraţii şi uz de fals.

De asemenea, au fost aplicate alte 17 sancţiuni contravenţionale tot pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei, în valoare de 37.000 lei.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi, numărul persoanelor confirmate cu coronavirus a crescut cu 8, de la 247 la 255, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea 15 au decedat.

Numărul persoanelor aflate în carantină instituţionalizată a crescut cu 11, de la 779 la 790, internate în 28 de unităţi de cazare.

Starea de sănătate a celor carantinaţi este monitorizată zilnic de medicii de familie sau de reprezentanţii DSP Galaţi.

Totodată, numărul persoanelor aflate în autoizolare şi monitorizare la domiciliu a scăzut în ultimele 24 de ore cu 104 de la 471 la 367.

Situaţia persoanelor aflate în izolare la domiciliu este adusă zilnic la cunoştinţa reprezentaţiilor unităţilor administrativ-teritoriale, pentru ca acestea să poată aplica, la rândul lor, la nivel local, măsuri de verificare şi sprijin a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.