202 calorii la 57 de grame de produs, proteine de calitate superioară dintr-un izolat de soia şi un concentrat de zer, miere şi merişoare în loc de zahăr rafinat plus alune şi topping de ciocolată neagră. Este , pe scurt, descrierea batonului HiProBar realizat de o echipă de studenți coordonați de trei cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați, baton care a câștigat, Marele Premiu Ecotrophelia România 2017. Au fost 15 echipe din şase centre universitate la Suceava, unde a avut loc finala pe România, dar batonul gălăţean a câştigat detaşat. Produsul va reprezenta România în marea finală din luna noiembrie, de la Londra. Studenţii Marian Neculau, Cristian Dragomir, Ramona Ifrim, coordonaturul prof. dr. ing. Petru Alexe, şi cadrele didactice asist. dr. ing. Ina Vasilean şi ing. dr. Livia Pătrașcu, sunt inventatorii unui baton care este destinat în special celor care fac mişcare, efort fizic dar şi celor care vor să ia o gustare sănătoasă între mese. ,, Ne-am gândit să obţinem cel mai echilibrat mix de proteine, mult mai bun calitativ şi în plus am asigurat acestui produs un aport mult mai bun în fibre şi antioxidanţi “, a precizat Cristian Dragomir, unul dintre studenţii din echipa care a inovat produsul. Deja echipa de inventatori colaborează cu o firmă de profil care speră să scoată cît mai curînd produsul pe piaţă. Preţul estimat la raft ar fi de 5 lei şi chiar mai mic în magazinele proprii ale producătorului.